top of page
Keresés

Megfelelés a MEKH rendeletben megfogalmazott változásoknak!

Frissítve: 2022. szept. 7.


Szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani pár eszközt és szolgáltatást, amellyel teljesíthetőek az 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet 3. pontjában foglalt elektromos almérők telepítésére vonatkozó kötelezettségek.


A 2021. január elsejétől a változások alapján:

„…Az energetikai szakreferens igénybevételére kötelezett gazdálkodó szervezet villamosenergia-felhasználásának figyelemmel kísérése, az indokolatlan fogyasztások feltárása és az energiamegtakarítási lehetőségek azonosítása érdekében köteles almérőt felszerelni az alábbi villamosenergia-felhasználási pontokon, ha a villamosenergia-felhasználás a beépített teljesítmény és az üzemidő alapján nem határozható meg:

a) minden 100 kW feletti névleges teljesítményű önálló villamos berendezés (különösen a kompresszorok, motorok, szivattyúk, egyéb hajtások és technológiai berendezések),

b) minden 140 kW feletti névleges elektromos teljesítményű hőtermelő és klímaberendezés. …”


Ehhez kapcsolódóan szeretnénk ajánlani a következő elektromos fogyasztásmérő eszközöket és akár kész felügyeleti megoldásokat is, amelyek nem csak adatgyűjtésre alkalmasak, hanem vezérlésre, szabályzásra, fogyasztás korlátozásra is megfelelő kiépítés esetén.


A Smart Node Kft.-nél az Eastron Europe és a Tridium termékkínálatából a következő eszközök érhetőek el ebben a témakörben:

 

Bármilyen kérdéssel keressenek minket bizalommal!


Következő cikkünkben a "Regin Go Wireless" technológiára épülő, Modbus képes adó-vevő egységgel és a hozzá kapcsolható vezeték nélküli terepi eszközökkel fogunk foglalkozni.


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page