top of page
Keresés
Lévai Krisztina

Fedezze fel a RESI által kínált speciális automatizálási lehetőségeket!


Ebben a cikkünkben bemutatjuk, hogy egy kisebb irodaépületnek vagy családi háznak milyen automatizálási lehetőségei léteznek, különös tekintettel a hűtés-fűtés szabályzási (hőközpontok), árnyékolásvezérlési és világítási megoldásokra. Mindezt a RESI innovatív eszközeivel megvalósítva!



1. Hűtés-fűtés szabályozás komponensek


A hőközpont fontossága számos tényezőben rejlik, különösen az energiahatékonyság, a költségmegtakarítás és a környezetvédelem szempontjából. Természetesen eközben növelve a lakók kényelmét és biztonságát.

1. RESI-12AOU-SIO vagy ETH (analóg kimeneti modul) legfőbb tulajdonságai:

2. RESI-64DI60DO16AIOX-SIO vagy ETH legfőbb tulajdonságai:


2. Redőnyvezérlés komponensek - (Árnyékolás)


Az árnyékolás vezérlése egy olyan technológiai megoldás, amely lehetővé teszi a különböző árnyékoló rendszerek, mint például redőnyök, reluxák, zsaluziák, rolók és napellenzők automatikus vagy távirányítású működtetését. A redőnyvezérlés számos előnnyel jár, amelyek növelik a lakók komfortérzetét, biztonságát és az épület energiahatékonyságát,. Az "okosotthon" technológiák térnyerésével ezek a rendszerek egyre elterjedtebbek és hozzáférhetőbbek a mindennapi felhasználók számára.


Nézzük a szükséges eszközöket:

1. RESI-20RI8SB-SIO

Ez az IO modul árnyékolók, redőnyök, napellenzők, napellenzők vagy redőnymotorok vezérlésére szolgálnak.

A RESI-20RI8SB-SIO modul ezen kívül digitális bemeneteket is kínál a motorok közvetlen nyomógombokkal történő vezérléséhez 24Vdc vagy 110/230Vac jelekkel. A digitális bemenetek szél/eső érzékeléshez is használhatók.

Természetesen az összes fel nem használt digitális bemenet és relékimenet felhasználható más célokra is az Ön alkalmazásában, pl. hibajelek gyűjtésére vagy más, potenciálmentes érintkezővel rendelkező eszközök vezérlésére.



2. RESI-SMI8-SIO vagy ETH (SMI Gateway) legfőbb tulajdonságai:

A RESI-SMI8-SIO integrált SMI tápegységet tartalmaz az SMI adatbusz meghajtásához. Host protokollok: MODBUS/RTU (MODBUS/TCP) vagy ASCII szöveg. Ez a gateway az eredeti SMI szoftverrel, az EasyMonitor 3-mal együtt használható az SMI telepítés konfigurálására és tesztelésére.

3. Világításvezérlés komponensek


Az intelligens világításvezérlés lehetővé teszi a fényviszonyok optimalizálását és az energiafogyasztás csökkentését.


Nézzük a szükséges eszközöket:


1. RESI-DALI-SIO vagy ETH legfőbb tulajdonságai:


2. RESI-S16DI8PO-SIO vagy ETH legfőbb tulajdonságai:

Természetesen az összes említett modul elérhető ETH (Ethernet kommunikációs) változatban is.


4. Összegezve: Milyen eszközökre lesz szükségem és miért pont a RESI-t válasszam?


A lenti ábrán szemléltetjük, hogy hogyan érdemes kiépíteni a hűtés-fűtés szabályzás redőny- és világításvezérlés automatikai rendszert egy kisebb irodaépület vagy családi ház esetében. Illetve, hogy pontosan milyen eszközökre lesz szüksége ehhez a projekthez.


A megoldás az egyszerűségben rejlik!

Összességében a hűtés-fűtés hőközpont, világításvezérlés és redőnyvezérlés automatizálása nemcsak kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi az otthonokat, hanem jelentős energiamegtakarítást is eredményez, ami mind anyagilag, mind környezetvédelmi szempontból előnyös.


Válassza a RESI innovatív megoldásait!


Ha felkeltettük érdeklődését a RESI modulok iránt, akkor Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Amennyiben további információra van szüksége a RESI eszközökkel kapcsolatban, keressen Bennünket bizalommal!

Örömmel állunk rendelkezésére, hogy válaszoljunk a kérdésekre.


(Forrás: Resi.cc, SmartNode Kft, Freepik)

 

Bármilyen kérdéssel keressenek Minket bizalommal!


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.


További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



46 megtekintés

Comments


bottom of page