top of page
Keresés

Zöld technológia a gyakorlatban: Teltonika eszközökkel a hatékonyság és fenntarthatóság élvonalában!


A technológiai innováció és a digitális átalakulás korában a vállalatok és az intézmények egyre inkább azon dolgoznak, hogy optimalizálják működésüket, javítsák hatékonyságukat és minimalizálják ökológiai lábnyomukat. A SmartNode-nál hiszünk abban, hogy a kulcs az intelligens, megbízható és fenntartható technológiai megoldásokban rejlik.

Cikkünkben bemutatjuk a Teltonika eszközöknek e cél elérésében játszott szerepét, különös tekintettel a RUT240 és TRB140 modellekre. Ezek az eszközök nem csak a hatékonyság és a fenntarthatóság új szintjét nyitják meg előttünk, hanem lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy az ipari M2M/IoT alkalmazások legújabb generációjával lépjenek előre!



Miket kell tudni a Teltonika eszközökről?


RUT240:

  • Egy kompakt, robusztus és nagy teljesítményű eszköz ipari M2M/IoT alkalmazásokhoz

  • Két Ethernet porttal és egy vezeték nélküli interfésszel rendelkezik Hotspot funkcióval

  • A stabil kapcsolódást a WAN failover biztosítja, a RutOS szoftver pedig megfelel a legmagasabb biztonsági szabványoknak

  • Kompatibilis az RMS-szel


TRB140:

  • Egy ultra-kisméretű, könnyű és energiatakarékos IoT-eszköz, amely LTE Cat 4 és Gigabit Ethernet csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik

  • A Linux környezet nagyfokú testreszabhatóságot kínál

  • Tökéletes olyan projektekhez és alkalmazásokhoz, ahol egyetlen eszközt kell megbízható és biztonságos internetkapcsolattal bővíteni



Teltonika eszközök a gyakorlatban?


Két inspiráló esettanulmánnyal illusztráljuk e technológiai megoldások valós világban való alkalmazását: hogyan segítette a RUT240 router a Daikin légkondicionáló rendszerek hatékonyságát és megbízhatóságát növelni, valamint hogy a TRB140 hogyan tette lehetővé egy naperőmű távfelügyeletét és karbantartását távoli helyszíneken. Ezek a sikertörténetek nem csak az eszközök technikai előnyeit mutatják be, hanem azt is, hogy hogyan változtathatják meg pozitívan a vállalkozásokat és a környezetet.


ERŐFORRÁSOK HATÉKONY KIHASZNÁLÁSA A DAIKIN LÉGKONDICIONÁLÓ RENDSZEREKBEN 4G KAPCSOLATTAL


A Daikin légkondicionáló rendszereinek hatékonyabbá tétele érdekében a Teltonika Networks RUT240 routere került kiválasztásra, amely egy ipari szintű eszköz, képes az összetett rendszerek távoli monitorozására és vezérlésére. A kihívást az jelentette, hogy a légkondicionálók számos összetett komponensből állnak, amelyek zökkenőmentes működése kritikus a teljes rendszer szempontjából. Egyes alkatrészek hibája esetén az egész rendszer leállhat, ami nem csak kellemetlenségeket okoz, de plusz költségekkel is járhat.




A RUT240 router beüzemelésével azonban lehetővé vált a rendszer távolról történő felügyelete és az adatok valós idejű elemzése, ami időben történő beavatkozást tesz lehetővé a problémák megelőzése és a hatékonyság növelése érdekében. Az eszköz Ethernet kábellel csatlakozik a rendszerhez, és az épületfelügyeleti rendszerrel integrálva az MQTT protokoll segítségével elemzi az adatokat. Ez a megközelítés nem csak a rendszer megbízhatóságát javította, hanem az energiafelhasználás optimalizálásával jelentős költségmegtakarítást is eredményezett.


A projekt során kiderült, hogy az adatvezérelt döntéshozatal és az automatizált beavatkozások révén jelentős javulás érhető el a légkondicionáló rendszerek működésében. A távoli vezérlés lehetővé tette az időprogramok és a felhasználói preferenciák gyors módosítását, növelve ezzel az ügyfél elégedettségét és a rendszer általános hatékonyságát.


A NAPERŐMŰVEK TÁVFELÜGYELETE


A naperőművek távfelügyeletének modernizálása egy létfontosságú lépés a fenntartható energia előállítása és optimalizálása felé. A naperőművek összetett infrastruktúrájának hatékony kezelése érdekében a Teltonika TRB140 eszköze bizonyult a legmegfelelőbbnek, amely kiemelkedően alkalmazkodik a távfelügyelet és adatgyűjtés kihívásaihoz. Ez az eszköz képes az ipari protokollokon, mint a Modbus TCP, keresztül történő adatátvitelre, így a napelemes vezérlők és töltésszabályozók által generált adatokat valós időben továbbíthatja.



A naperőművek teljesítményének nyomon követése kulcsfontosságú a maximális termelékenység és az energetikai rendszer megbízhatóságának biztosítása érdekében. A TRB140-en keresztül integrált felhőalapú IoT-platform lehetővé teszi az adatok aggregálását, elemzését és a teljesítmény javítására irányuló intézkedések kidolgozását. Ez a megközelítés nem csak az energiahatékonyságot növeli, hanem elősegíti a karbantartási tevékenységek optimalizálását is, gondoljunk csak a napelemek rendszeres tisztítására vagy az alkatrészek cseréjére.


A távfelügyelet fontossága különösen akkor válik nyilvánvalóvá, amikor figyelembe vesszük, hogy a naperőművek gyakran távoli, nehezen hozzáférhető helyeken találhatók. A TRB140 biztosítja a stabil és megbízható 4G LTE kapcsolatot, amely lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy bárhol, bármikor hozzáférjenek a rendszer adataihoz. A könnyen kezelhető felhasználói felület és a fejlett RutOS funkciók, mint a VPN kapcsolatok és távmenedzsment protokollok révén a naperőművek üzemeltetése zökkenőmentes és hatékony. Ez az integrált megoldás hozzájárul a zöldebb, fenntarthatóbb jövő kialakításához, biztosítva, hogy a napenergia előállítása a lehető legoptimálisabb módon történjen.


A Teltonika TSW switchek tökéletes kiegészítőként még több lehetőséget kínálnak a projektek számára. Tudjon meg többet a TSW100, a TSW200, TSW110,a TSW210 és a TSW010 switch-ekről a honlapunkon!




Mindezek fényében arra ösztönözzük olvasóinkat, hogy fedezzék fel a SmartNode kínálata által nyújtott Teltonika termékek teljes skáláját, amelyek nem csak innovatív megoldásokat kínálnak, hanem a jövőbe vezető úton is segítenek minket!

Rendeljen Ön is még MA!


Ha szeretne többet megtudni a Teltonika termékeiről, lépjen kapcsolatba a SmartNode csapatával a lenti elérhetőségek egyikén!



(Forrás: Teltonika Networks, SmartNode Kft)

 

Bármilyen kérdéssel keressenek minket bizalommal!


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.


További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



108 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page