top of page
Keresés
Lévai Krisztina

Világítás okosan, vezeték nélkül? A megoldás: W-DALI!


Ebben a cikkünkben bemutatjuk, hogy miért fontos a fenntarthatóság és az energiahatékonyság jegyében technológiai innovációkat bevezetni a mindennapi életünkbe. És van egy jó hírünk....

Megérkezett a W-DALI! - A DALI vezeték nélküli alternatívája.


1. Ez DALI, csak kábel nélkül


A W-DALI egy vezeték nélküli DALI eszköz, a legideálisabb választás a retrofit projektekhez. Nincs szükség kiépítési munkára, a W-DALI azonnal vezeték nélküli világítási hálózatot biztosít. A "kábeles projektekhez" képest a W-DALI lerövidíti a telepítési időt, egyszerűbbé teszi a tervezést, és biztosítja a vállalkozók számára, hogy olyan épületekben is dolgozni tudjanak, ahol az új kábelek elvezetése nem lehetséges.


Mivel a W-DALI “DALI in-DALI out” - azaz a programozás és a beüzemelés ugyanolyan, mint ahogy megszokhatta - nincs szükség új rendszer megtanulására vagy a DALI vezérlő cserélésére.


2. W-DALI termékpaletta


W-DALI NODE

  • Vezeték nélküli DALI vevő

  • Az eszköz belsejébe vagy kötődobozba szerelhető


W-DALI DIN RAIL

  • Vezeték nélküli DALI adó

  • A meglévő DALI-vezérlő mellé, elektromos szekrénybe szerelhető


3. W-DALI előnyei


3 ok, amiért érdemes W-DALI-t használni:



1. Spóroljon időt és pénzt


A LumenRadio W-DALI világításvezérlésével nyereségesebbé teheti a projekteket. Rekord idő alatt végezhetőek el az épületek utólagos átalakítása anélkül, hogy kábelezésre vagy bonyolult építési munkálatokra lenne szükség.



2. Egyszerű telepítés


A W-DALI DIN RAIL adó egyenesen a meglévő DALI-vezérlő mellé szerelhető az elektromos szekrénybe és a W-DALI csomópontok egyszerre akár 10 eszközt is összekapcsolhatnak. Ez a kapcsolat egy gombnyomással létrejön.



3. Teljes DALI támogatottság


Használja a kívánt vezetékes DALI-vezérlőt bármilyen DALI-kompatibilis világítással és/vagy DALI-érzékelővel együtt. A W-DALI teljesen átjárható.



4. Felhasználási területek


A hagyományos DALI világítási rendszerekhez az összes rendszerelemet DALI adatkábelekkel kell összekötni. Ez azt jelenti, hogy a kábelek az épületben található vezérlődoboztól a hálózatban lévő minden egyes lámpához vagy lámpatesthez futnak.

 

A kábelek használatának problémája

 

A kábelekkel történő utólagos felszerelés azt jelenti, hogy a vezérlőegységtől az épület minden egyes lámpatestéig új DALI-kábeleket kell telepíteni.

 

Ez költséges és időigényes - mind a tervezés, mind a telepítés. Emellett az új kábelek vezetéséhez szükséges építési munkálatok egy jelenleg használatban lévő épületben sok fennakadást okoznak. Sok esetben a helyiségek vagy akár egész emeletek lezárása csak a kábelek telepítése miatt nem jöhet szóba olyan helyeken, mint a kórházak, iskolák vagy börtönök.

 

Továbbá az új kábelek fektetése különösen nagy problémát jelent a történelmi épületek esetében. Az ilyen típusú műemlék épületek általában védettek, és szerkezetileg nem lehet őket megváltoztatni. Ez kizárja az új kábelezést, mivel még a kisebb építési munkálatok, például a falakon való lyukfúrás sem megengedett.



5. Összegzés - Miért a LumenRadio? Miért a W-DALI?


A fenntarthatóság és energiahatékonyság érdekében folyamatos innovációra és technológiai fejlesztésekre van szükség. Ezek az új technológiák nemcsak a környezeti hatásokat csökkentik, hanem gazdasági előnyöket is biztosítanak, hozzájárulva a globális fenntarthatósági célok eléréséhez.


Válassza a LumenRadio innovatív megoldásait!


Ha felkeltettük érdeklődését a LumenRadio W-DALI termékei iránt, akkor Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Amennyiben további információra van szüksége a LumenRadio eszközökkel kapcsolatban, keressen Bennünket bizalommal!

Örömmel állunk rendelkezésére, hogy válaszoljunk a kérdésekre.


(Forrás: LumenRadio, SmartNode Kft, Freepik)

 

Bármilyen kérdéssel keressenek Minket bizalommal!


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.


További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



81 megtekintés

Comments


bottom of page