top of page
Keresés

Új lehetőségek a hálózatok tervezésében és kezelésében - ZeroTier

A ZeroTier egy új generációs hálózati technológia, amely lehetővé teszi az egyes kliensek számára, hogy egyszerűen és biztonságosan teremtsenek kapcsolatot egymással az interneten keresztül. A maximális biztonság érdekében az összes adatátvitel titkosított, és csak azok a felhasználók férhetnek hozzá, akiknek engedélyük van rá.


A ZeroTier rendkívül sokoldalú, így számos iparágban és alkalmazásban használják, például a távmunka, az oktatás, a gaming és az IoT területén.


Következőekben hoztunk egy leírást arról, hogyan használhatja ezt a technológiát a Teltonika routerekkel párosítva annak érdekében, hogy bárhonnan elérje a telepített vezérlőit, épületfelügyeleti rendszereit anélkül, hogy publikus és fix IP címre lenne szüksége.


Forrás: www.zerotier.com

1. Regisztráljon egy ingyenes ZeroTier fiókot, majd hozzon létre egy új virtuális hálózatot. Az eszközök kapcsolódásához az itt létrejött hálózati azonosítókra (ID és név) lesz szükség.


2. Telepítse a ZeroTier bővítményt egy kompatibilis Teltonika eszközre.


3. A VPN/ZeroTier beállításokban adjon hozzá egy új hálózatot az 1. lépésben létrejött adatokkal.


4. Konfigurálja a Teltonika eszközt a kívánt módon attól függően, milyen módon szeretné elérni a routerhez csatlakoztatott eszközöket. (pl. port átirányítás)


5. A ZeroTier webes felületén további route szabályokat hozhat létre, amivel még egyszerűbbé teheti a távoli hozzáférést:

6. Telepítse számítógépére a ZeroTier alkalmazást, majd csatlakozzon az 1. lépésben létrehozott hálózatra. Ezután hozzáférhet a virtuális hálózat összes eszközéhez.

Raktárunkról elérhető kompatibilis eszközök listája:

  • Teltonika RUT240/241

  • Teltonika RUT955/956

  • Teltonika TRB140


 

Bármilyen kérdéssel keressenek minket bizalommal!


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.


További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



175 megtekintés
bottom of page