top of page
Keresés

A GC5 és a Controlli egyesülnek, hogy még jobb megoldásokat biztosíthassanak a BMS ipar számára

Frissítve: 2022. szept. 7.

Szeretnénk Önöket tájékoztatni az egyik partnerünket ért változásokról. A Global Control 5 és a Controlli cégek egyesültek, hogy a jövőben még fenntarthatóbb és egymást kiegészítő megoldásokat hozzanak létre és szállíthassanak a BMS ipar számára.

Míg az olasz Controlli a szelepeket és hajtóműveket gyártja majd lakossági és ipari HVAC alkalmazásokhoz, addig a Global Control 5 lesz a felelős az épületautomatizálási elemek és megoldások fejlesztéséért és gyártásáért. A két cég 2021 májusától egy márkanév alatt, az iSMA CONTROLLI-ban egyesült.


Az iSMA CONTROLLI a közös tevékenységekkel és a két vállalat csapatainak illetve termékeinek egy márkanevű integrációjával új nemzetközi szereplőt hoz létre az épületautomatizálási piacon, hogy úttörő és a lehető legmodernebb megoldásokat biztosítsa a BMS világában.


„Nagy öröm, de egyben kihívás is, hogy összeolvasszuk vállalataink szakértelmét, tudását, tapasztalatát és potenciálját a gépipar, az elektronika és az IT területén, és létrehozunk egy nemzetközi léptékű, az épületautomatizálási piacon működő entitást, amelyet együtt vállaltunk" - nyilatkozza Adam Półgrabia, az iSMA CONTROLLI igazgatótanácsának elnöke.


A közös képességekkel és lehetőségekkel a kutatás- fejlesztés, a gyártás, a beszerzés és a logisztika területén mindkét vállalat nagyobb működési hatékonyság elérését tervezi partnerei és forgalmazói számára a következőkkel:

  • egy árlista, egy katalógus az épületautomatizálás területére

  • ügyfélközpontú-, teljes körű és átfogó szolgáltatás

  • a felajánlott megoldások következetessége és kompatibilitása, amely a következő lépésekben a következőket eredményezi:

  • "mérnökbarát" és "felhasználóbarát" termékek és megoldások

  • költséghatékony szolgáltatások nyújtásának képessége.


Az újonnan alakult, milánói székhelyű iSMA CONTROLLI S.p.A. a korábbi Controlli és GC5 részvényesek közös tulajdonában áll, és a Controlli és a GC5 100% -át birtokolja, egyetlen társaságként.


"Az iSMA CONTROLLI SpA közös célja, hogy vezető építőipari szereplőt hozzon létre az épületautomatizálási piacon, egyfelől a Controlli hozzáértésének, tapasztalatának és tudásának ötvözésével, másfelől a GC5 növekedési potenciáljával, innovációjával és gépészeti-, elektronikai mérnöki tudásával" - teszi hozzá Michele Monacelli, az iSMA CONTROLLI vezérigazgatója.


„Az iSMA CONTROLLI küldetése az, hogy segítse az épületeket jobb munka- és lakhellyé tenni. Célunk, hogy hozzájáruljunk az emberek jólétéhez és a zöldebb környezethez, valamint növeljük az energiahatékonyságot ” - mondja Orio Ponitggia, a B.Group ügyvezető partnere és az iSMA CONTROLLI igazgatósági tagja.



A GlobalControl 5-ról

A 2015-ben Varsóban alapított Global Control 5 (GC5) egy olyan gyorsan növekvő vállalat, amely fejlett épületgépészeti megoldások fejlesztésével, tervezésével és gyártásával foglalkozik. A GC5 intelligens felügyeleti rendszereket tervez és gyárt saját márkájú iSMA (Intelligent Solution Managing Automation) néven.

A társaság székhelye Varsóban van, a tervezési részleg és a gyár Gdanskban található.A GC5 Európa leggyorsabban növekvő vállalatai közé került, 2019-ben a Technology Fast 50 Central Europe rangsorban, 2020-ban és 2021-ben pedig az FT1000 rangsor szerint.

2020 -ban a társaság 5,2 millió eurós forgalmat könyvelt el, és fennállása 6 éve alatt a forgalma szisztematikusan nőtt, és ennek eredményeképpen erősítette meg jelenlétét a nemzetközi piacokon.


A CONTROLLI -ról

A Controlli S.p.A. székhelye Sant'Olcese-ban (Genova) 2020-ban közel 12 millió eurós forgalomról számolt be, 82 alkalmazottal és stabil nyereséggel, ebben a különleges globális Covid-19 világjárvány által érintett évben is.

A vállalat a HVAC ipar szelepeinek és szelepmozgatóinak gyártásában és forgalmazásában az egyik vezető szereplő, különösen a lakossági és ipari alkalmazásokra összpontosítva, magas haszonnal és jövedelmezőséggel.

A Controlli-t 1936-ban alapították Olaszország első vállalataként, amely a HVAC ipar vezérlőberendezéseire összpontosított. A kilencvenes évektől kezdve a Controlli különböző nemzetközi csoportok, az Invensys Plc és a Schneider Electric része volt.

2011 augusztusában a B. Group S.p.A. és a menedzserek egy csoportja felvásárolta a társaság 100%-át egy menedzsment kivásárlási művelet során, így a Controlli ismét teljesen független olasz vállalat lett. A B.Group ipari holdingtársaság székhelye Bolognában található, ahonnan közvetlen részvény befektetésekkel támogatja a vállalatok fejlődését, menedzsmentjükkel és vállalkozóikkal együttműködve.


(Forrás: iSMAControlli)

 

Bármilyen kérdéssel keressenek minket bizalommal!



További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



14 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page