top of page
Keresés

A konvergens világításvezérlés és automatizálás előnyei - elitedali™

Az épülettulajdonosok és a létesítménygazdálkodási szervezetek olyan megoldásokat keresnek, amelyek segítenek nekik:

  1. A fenntarthatóságra fókuszálni

  2. Az üzemeltetési kiadásokat optimalizálni

  3. A berendezések/eszközök élettartamát kiterjeszteni

  4. Az elérhetőséget és folyamatosságot biztosítani

A jelenlegi módszer e célok elérése érdekében az, hogy a lehető legnagyobb mértékben használjuk ki a rendelkezésre álló technológiákat a távfelügyelet, a hibák azonosítása és jelzése, az energia monitorozás és az automatizálás terén. A kihívást azonban az jelenti, hogy külön-külön különböző gyártók és beszállítók álljanak rendelkezésre a világításvezérléshez, a HVAC-rendszerekhez és az Internet-of-Things (IoT) technológia telepítéséhez.


Tartalomjegyzék

1. A konvergens világításvezérlés és automatizálás előnyei

2. Teljes hozzáférés a valós idejű adatokhoz

3. Könnyen értelmezhető kimutatások

4. Fokozott energiahatékonyság

5. Fokozott költségmegtakarítás

6. Időmegtakarítás

7. Fokozott üzemidő

8. Optimalizált karbantartási idő


A konvergens világításvezérlés és automatizálás mindezeket a Niagara szoftvert használó technológiákkal kombinálja.

Ezen világításvezérlési megoldások bevezetésével a kereskedelmi komplexumok energiahatékonyabbá válhatnak. A valós idejű adatelemző rendszerrel az energiafogyasztási szintek nyomon követése sokkal egyszerűbbé válik. Az IoT megjelenése és széles körű elterjedése óta az olyan megoldások, mint a világításvezérlő rendszerek, a legtöbb projektben alapfeltétellé és kötelező megoldássá váltak.

Vizsgáljuk meg most a konvergens világításvezérlési és automatizálási megoldások különböző előnyeit:


Teljes körű hozzáférés valós idejű adatokhoz

A konvergens világításvezérlési és automatizálási megoldásokkal teljes képet kaphat arról, hogy hol és a nap mely szakában fogyasztják a legtöbb energiát, valamint a szolgáltatott adatok alapján hasznos döntéseket hozhat. Az analitika átfogó energiafelhasználási adatokat szolgáltat Önnek a világítás állapotával együtt, és azzal, hogy szükség van-e javításra. Ez megkönnyíti azon helyek azonosítását, ahol az energia hatékonyan hasznosítható, és hogy ezek a karbantartó csapat részéről figyelmet igényelnek-e.


Egyszerűen értelmezhető kimutatások

Ezekkel az automatizálási megoldásokkal személyre szabott és egyszerűsített energiajelentéseket készítenek, amelyek segítségével minden információt megkaphat arról, hogy egy adott kereskedelmi épületben milyen az energiafogyasztás szintje. A jövőre nézve adat vezérelt döntéseket hozhatunk arra vonatkozóan, hogyan csökkenthetjük a világításfogyasztást, hogy az még inkább környezetbarát jelleget öltsön. A kimutatások azt is segítik átlátni, hogy mennyi az energiamegtakarítás, és javaslatokat tesz arra vonatkozóan, hogyan lehet a jövőben még energiahatékonyabban működtetni a rendszert.


Ezek a világítási rendszerek a hagyományos BMS-megközelítéstől eltérően, egyetlen egységes kimutatást biztosít, amely az elitedali Niagarára épülő megoldásainak a segítségével ötvözi a HVAC-rendszerek és a világítás kimutatásait.


Fokozott energiahatékonyság

A fény erősség mérésével Ön is képes lehet energiát megtakarítani, amikor senki sincs a helyiségben. Ezáltal az energiafogyasztás sokkal hatékonyabbá válik. Becslések szerint az automatizált világítási megoldások 30%-kal képesek csökkenteni a teljes energiafogyasztást. Ez egyértelműen jelzi, hogy az energiahatékonyság nagyobb a hagyományos világítási megoldásokhoz képest.


Fokozott költségmegtakarítás

Ahogy a világítás automatizálása révén több energia takarítható meg, úgy nő a költségmegtakarítás is. A kevesebb felhasznált energia kevesebb kiadást jelent. A konvergens világítás hatékony és dinamikus technológiát használ, amely nemcsak az energiapazarlás korlátozásában, hanem annak mérésében is részt vesz. Így segít elemezni, hogyan lehet a jövőben is költségeinket redukálni. Ez azt jelenti, hogy ezen világításvezérlési megoldások bevezetésével nem csak a pillanatnyi költségeket takaríthatja meg, hanem a jövőben is képes lesz mérni és csökkenteni a költségeket az adatok és az azokból generált kimutatások segítségével.


Időmegtakarítás

A konvergens világításvezérlési megoldás azt jelenti, hogy a legtöbb fény- és energiával kapcsolatos művelet automatizált. Ez pedig elegendő időt biztosít Önnek arra, hogy más, különböző alapvető üzleti tevékenységekre összpontosítson. Ahogyan egy szervezet kiszervezheti a munkaerő-felvételt vagy a számlák kezelését egy szakértő vállalkozónak, úgy a világítási megoldások is kiszervezhetők a konvergens világításautomatizálás révén. Azontúl, hogy egyetlen beszállítóval kell foglalkoznia az összes épületautomatizálási igényével kapcsolatban, a konvergens világítási megoldásokkal szintén időt takaríthat meg a különböző szállítókkal való ügyintézés és nyomon követés kapcsán, ha bármiféle probléma merülne fel.


Fokozott üzemidő

Nagy mennyiségű adatból kulcsfontosságú következtetések vonhatók le. Ez segíthet annak elemzésében, hogy hol fordul elő több leállás, ha az érintett területekre összpontosítunk, és így ezekkel a megoldásokkal javíthatjuk az általános üzemi hatékonyságot. Mindemellett pedig az eszközök és berendezések teljesítményének átfogó áttekintését is lehetővé teszi, ami kulcsfontosságú a karbantartási- és szervizcsapatok számára.


Optimalizált karbantartási idő

Általában a karbantartási szolgáltatásokat akkor is elvégzik, ha nincs rá szükség. Ez mind az erőforrások, az idő és a pénz pazarlásának tekinthető. Jobb megoldást jelenthetnek azok a világításvezérlési megoldások, amelyekben a karbantartási ütemtervek valós idejű adatok alapján készülnek. Ez kiküszöböli a nem kívánt karbantartási szolgáltatásokat, valamint javítja a helyszíni látogatások általános hatékonyságát azáltal, hogy csak a szükséges szakemberek vannak jelen a probléma megoldásához. Az elitedali konvergens világítási megoldása lehetővé teszi, hogy csökkentse a különböző szállítókkal való kapcsolatfelvétel okozta gondokat, mivel ez a BMS-sel is összekapcsolódik.


Következtetés

"Mi az elitedali-nál - minősített Niagara fejlesztő partnerként - forradalmasítjuk a világítási megoldásokat több különféle szervezet számára. Emellett 100%-ban megfelelünk a DALI szabványnak, ezért a piacon kapható összes DALI világítótesttel működik a megoldásunk. Partnereink és megfelelőségi engedélyünk lehetővé teszi számunkra, hogy az automatizált világítás forgalmazását minden kereskedelmi infrastrukturális projektre kiterjesszük."


(Forrás: elitedali™, SmartNode Kft)

 

Bármilyen kérdéssel keressenek minket bizalommal!


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.


További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



26 megtekintés
bottom of page