top of page
Keresés

Telepítse egyszerűbben napelemes rendszerét a vezeték nélküli Modbus segítségével!

Frissítve: 2023. márc. 22.

A dráguló energiaárakkal kapcsolatos aggályok, az éghajlatváltozások és a napenergia-technológia folyamatos fejlődése mind kedvező tényezők a napelemes létesítmények számára. 2022-ben a napelemes rendszerek globális installációi több mint 20%-kal nőttek, és a hatékony napelemes szolgáltatások iránti igény is egyre inkább emelkedett. Azon tűnődünk, hogy vajon hogyan fog tudni a vezeték nélküli Modbus ezeknek az igényeknek megfelelni?

Számtalan ipari vállalat tisztában van a Modbus-kábel kiváltásának óriási előnyeivel valamint az időigényeeség, a tervezés, a kábelezés, a daisy-chaining és a hibaelhárítás kiküszöbölésével. A vezeték nélküli technológia használatával a csatlakoztathatóság a már telepített eszközökhöz egyszerűen, utólag is megoldható, így a vezetékes telepítés vezeték nélkülivé válik.

Fókuszban a napelemes berendezések

A napelemes berendezések és az ezzel járó karbantartás és felügyelet iránti megnövekedett igény kielégítésére a LumenRadio nemrégiben piacra dobott egy vezeték nélküli Modbus-koncepciót, amely a MiraMesh nevű technológiai platformunkon alapul.

A maximálisan megbízható adatátvitel, a kiterjesztett hálózati hatótávolság és a mesh funkcionalitás kombinálásával, valamint a rendkívül egyszerű üzembe helyezéssel ez a megoldás számos új és meglévő berendezés számára teremt lehetőséget. Hogy a legfontosabbakat részletesebben is megemlítsük:

  1. A LumenRadio W-Modbus +500 méteres hatótávolságot kínál két node között - illetve egy hatalmas területeket lefedő mesh hálózatban 8 node távolság áthidalására van lehetőség.

  2. A W-Modbus egy puszta kábelhelyettesítő megoldás, de annál okosabb. Ez a megoldás képes alkalmazkodni a különböző eszközök baud-rate-eivel, és akár 100 eszköz csatlakoztatására is képes egy már meglévő Modbus-vezérlőhöz.

Miért éppen a vezeték nélküli Modbus?

Össze szeretne kötni egy invertert egy másik épületben lévő adatgyűjtővel? Vagy gondtalan hozzáférést szeretne egy vezérlőhelyiségben lévő fogyasztásmérőhöz? A jobb karbantartás monitorozása érdekében esetleg csak néhány érzékelőt szeretne beépíteni a berendezésekbe?

Azért, mert:

  1. nagy területeket fed le vezeték és adatvesztés nélkül.

  2. nincs szükség a hardver vagy szoftver módosításokra.

  3. gyors telepítés az időigényes kábelezés elkerülése révén.

  4. egyszerűbb a hibaelhárítás a kábelek ellenőrzése nélkül.

  5. utólagos beállítás és eszköz felvétel a hálózatba perceken belül

  6. akár 100 Modbus eszköz csatlakoztatására van lehetőség egy hálózathoz.

Tekintse meg a termékadatlapot!

↓ ↓


(Forrás: LumenRadio, SmartNode Kft)

 

Bármilyen kérdéssel keressenek minket bizalommal!


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.


További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



89 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page