top of page
Keresés

Vízgazdálkodás okosan? - Milesight!


A víz nem csak az élet alapvető feltétele, hanem kulcsfontosságú szerepet játszik a gazdaságban is, legyen szó mezőgazdaságról, iparról vagy háztartásokról. Ennek fényében a vízgazdálkodás kihívásai és lehetőségei központi helyet foglalnak el a XXI. századi fenntarthatósági vitákban.

A vízgazdálkodás célja a vízkészletek hatékony használata és pazarlásuk minimalizálása, különösen fontos ez a népesség növekedése és az extrém időjárás okozta kihívások tükrében.



A Milesight 4 vízgazdálkodási megoldását szem előtt tartva azonban könnyedén takarékoskodhatunk a vízfelhasználással!


1. Víztárolás : A vizet jellemzően tározókban vagy víztornyokban tároljuk. A Milesight érzékelői segítenek ezen tárolók vízszintjének pontos monitorozásában, a tárolt víz mennyiségének mérésében és figyelmeztetnek a kritikus vízszintek elérésekor. A Milesight kínálatában érintkezős és érintkezés nélküli szintmérő eszközöket is találunk. Az érintkezős szintmérő, az EM500-SWL, a nyomáselv alapján működik, míg az érintkezés nélküli, az EM400-UDL ultrahangos hullámokat használ, ami rendkívül pontos mérést tesz lehetővé.


2. Vízszállítás : A víz a vezetékrendszeren keresztül jut el a felhasználókhoz, így bizonyos pontokon és berendezéseken egy meghatározott víznyomásra van szükség. Fontos a csővezetékekben bekövetkező szivárgások miatti nyomáscsökkenés észlelése is! A Milesight nyomásérzékelői, az EM500-PP típusú eszközök kompatibilisek a vízellátó csővezetékkel és pontos nyomást detektálnak.


3. Vízmérés : A végfelhasználóknál a vízfogyasztás mérése kulcsfontosságú! A Milesight támogatja a vízórák távleolvasását és vizuális kezelését LoRaWAN technológiával. Az EM300-DI készülék képes a vízmérő impulzusai alapján a vízfogyasztás számolására és átváltására. Az X1 kamera AI elemzést végez a hagyományos mechanikus vízmérők számlapján és képeket küld a felhőbe. A Milesight továbbá lehetővé teszi a LoRaWAN protokollt támogató vízmérőkkel való közvetlen kommunikációt (pl. UG67 gateway használatával) az adatok még hatékonyabb megjelenítése érdekében.


4. Öntözés : Az UC sorozatú vezérlőket kínáljuk az olyan vezetékes alkalmazásokhoz, mint a szelepvezérlés vagy szivattyúk működtetése. Az UC300 különböző vezetékes eszközökhöz csatlakoztatható és LoRa vagy 4G kommunikáción keresztül továbbítja az adatokat, parancsalapú vezérlést is biztosítva. Az UC51x mágnesszelep-vezérlést is támogat, ráadásul a napelemmel ellátott verzió lehetővé teszi a kültéren történő szelepvezérlést is külső áramforrás felhasználása nélkül.



Ha szeretne többet megtudni a Milesight termékeiről, lépjen kapcsolatba a SmartNode csapatával a lenti elérhetőségek egyikén!



(Forrás: Milesight, SmartNode Kft)

 

Bármilyen kérdéssel keressenek minket bizalommal!


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.


További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



96 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page