top of page
Keresés

Hogyan csökkentheti az ipari világításvezérlő rendszer az üzemeltetési költségeket? - elitedali™

A megoldás könnyebb szemléltetése érdekében, ezt egy rövid példán keresztül szeretnénk bemutatni Önöknek.


Tegyük fel, hogy van egy nagyobb cég, ahol jelenleg legalább 500 alkalmazott dolgozik. Az alkalmazottak meglehetősen hatékonyan végzik munkájukat, Ön pedig a számlák ellenőrzése után mégis meglepődik. Ugyanis fokozatosan emelkednek az általános üzemeltetési költségek, ami gátat szab a kívánt nyereség elérésének. Mit fog most tenni?


Üzlettulajdonosként nagyon nehéz kordában tartani a kiadásokat. Mi ezzel tisztában vagyunk, és éppen ezért kell feltétlenül elolvasnia a következő cikkünket.

Tartalomjegyzék

  1. Jelenlegi helyzetleírás

  2. Hogyan csökkentheti az ipari világításvezérlő rendszer az üzemeltetési költségeket?

  3. Energiatakarékosság

  4. Jobb vezérlés és automatizálás

  5. Biztonság és karbantartás

  6. Fokozott világítási hatékonyság

  7. Az idő fontossága

Jelenlegi helyzetleírás

Az ipari létesítmények, mint például a gyártóegységek, raktárak, kereskedelmi épületek fentartói azzal a problémával szembesülnek, hogy az üzemeltetési költségeiket ellenőrzés alatt kell tartaniuk. De tényleg olyan kemény feladat az energiaköltségek összehangolása? Nos igen, azonban erre az alapvető megoldás a hatékonyabb energiatakarékos eljárások és technológiák bevezetése.


A hatalmas területű ipari létesítményekben több 100 lámpatest is található, és ezek figyelemmel kísérése emberi ellenőrzés mellett lehetetlenné válik. A használaton kívüli tereket megvilágítva hagyják, ami növeli az energiapazarlást, felesleges költségeket okozva. Bár az iparágak tisztában vannak ezzel a helyzettel, és a működési költségek csökkentésén dolgoznak, ez mégis az egyik legkevésbé figyelembe vett probléma.


Az iparágak nem értik az egységes világításvezérlő rendszerek elvét. Elég nyilvánvaló, hogy nem akarnak átállni egy kifinomult világításvezérlő rendszerre a nagyobb produktivitás és a nagyobb hatékonyság elérése érdekében. A legtöbbjük számára ez egy nagyon drága megoldás, és azt a téves elképzelést vallják, hogy a karbantartás esetleg a működésüket akadályozná.


Hogyan csökkentheti az ipari világításvezérlő rendszer az üzemeltetési költségeket?

Ne aggódjon! Itt vagyunk, hogy segítsünk Önnek. Valaki egyszer így fogalmazott: "Csak fényre van szükséged". Mi úgy hisszük az elitedali-nál, hogy ez nekünk szólt, és arra vonatkozott, hogyan nyújtsuk az iparágak számára a technológia és a fenntarthatóság tökéletes egyensúlyát.

A világításvezérlő rendszer kulcsfontosságú, vagy fogalmazzunk úgy, hogy az ész az ipari térben lévő összes lámpatest jól szervezett és kompetens működése mögött. Egy megfelelő és hatékony vezérlőrendszer nélkül elveszítheti a lehetőségét annak, hogy a lehető legjobb világítási rendszerrel dolgozhasson.

A reszponzív és takarékos világítások - pályavilágítás, csarnokvilágítás - olyan jó kábelezést és vezérlőrendszereket követelnek, amelyek segítik a kereskedelmi egységeket abban, hogy azt tehessék, amit és amikor akarnak.

Úgy hisszük, hogy a megfelelő ipari világításvezérlő rendszer legalább annyira fontos, mint a tér izzói és berendezései. Végtére is a nap végén, ha a világítást nem lehet egyszerűen irányítani, akkor semmi értelme az összes díszes berendezés telepítésének sem.

Miután ezt megtárgyaltuk, itt az ideje, hogy rávilágítsunk arra, hogy a világításvezérlő berendezési eszközök mást is tudnak, mint be- és kikapcsolni a villanyt. A következő feladatok is megvalósíthatóak vele:

  • A világítás automatikus be- vagy kikapcsolása.

  • A világítás fényerejének csökkentése vagy növelése az épület eltérő területein a különböző igényeknek megfelelően.

  • Be- és kikapcsolás vagy dimmelése a hangulatvilágításnak megfelelő módon.

  • Bekapcsolás vészhelyzet vagy riasztás esetén.

  • A mozgás érzékelése és az arra való reagálás.

  • Jelenlétérzékelők - a világítás kikapcsolása, ha senki sem tartózkodik az adott területen.

  • Önkarbantartó.

  • Növeli a lámpatest várható élettartamát.

Az egyik rendkívüli képesség, amellyel a világításvezérlő rendszer rendelkezik, a fény dimmelése az adott tér kihasználtságának és a természetes fényeknek megfelelően.


A világításvezérlő rendszer által biztosított dinamikus fényerőszabályozási technológia a világon egyedülálló. Ez a technológia kereskedelmi, ipari és lakossági célokra is elérhető. Számos iparág takarít meg energiaköltségeket, és növeli meg a működési és kereskedelmi funkcióinak értékét azáltal, hogy igénybe veszi a világításvezérlő rendszer fényerőszabályozó funkcióját.


Bár a variációk az iparágak követelményei szerint eltérőek, ez a rendszer a magába foglal mindent, beleértve a személyre szabhatóságot is. Ön megnevezi a követelményeket, és azt Mi hozzáadjuk a rendszerhez. Igen, ez ennyire egyszerű.


Energiatakarékosság

Az iparágak mindig keresik a költséghatékony lehetőségeket a kiadáscsökkentésre és a közüzemi számlák alacsonyabb összegére.


A nappali fényhasznosítás olyan megoldás lehet, amely a környezeti fény és az energiatakarékosság kihasználásával segít Önnek garantálni a gyorsabb megtérülést. A lényeg az, hogy - használjon minél több természetes fényt, hogy ezáltal többet takaríthasson meg. A napfény ingyen van.



Egy példán keresztül jobban megérthetjük; Egy gyártóegység 300 darab, egyenként 120 wattos lámpatesttel rendelkezik. Ezért a fogyasztás közel 36000 kW óránként. Most az a kérdés, hogy a részleg hogyan tudja ezt a fogyasztást és a költségeket is hatékonyan csökkenteni. Itt jön a dinamikus nappali fényhasznosítás koncepciója. Ha az egység 300 luxot szeretne a padló szintjén, és a környezeti fényből 200 lux áll a rendelkezésre, akkor ez azt jelenti, hogy a követelmény csak 100 lux. Tehát a mesterséges fények csak 100 luxot fognak létrehozni, ami jóval kevesebb, mint az előző beállítás. A 100 lux előállításához a lámpáknak csak 30%-os teljesítményen kell működniük, így az energia és a költségek 70%-át takaríthatjuk meg.


Ezért egy normál, 12 órás munkanapon, amikor elegendő nappali fény áll rendelkezésre, a környezeti lámpatesteknek csak 60-70%-os teljesítményen kell működniük. Ezzel az energiaterhelés 30%-át takarítjuk meg, és jelentősen csökkentjük az üzemeltetési költségeket.



Jobb vezérlés és automatizálás

Az ipari világításvezérlő rendszer nagyobb ráhatást nyújt Önnek a világítási rendszerére. Ezen keresztül az üzemeltetők gondoskodhatnak arról, hogy a rendszer csak akkor működjön, amikor arra szükség van. Mivel az összes emeletet/telephelyet távolról is lehet kezelni és karbantartani, így időt és emberi erőfeszítést spórolhatunk meg.



Biztonság és karbantartás

A tér biztonsága a legfőbb szempont. A magasabb fényerővel rendelkező lámpatestekben található mozgásérzékelőknek köszönhetően a legsötétebb területek is jól megvilágítottak. Tekintettel arra, hogy a biztonsági vezető távolról hozzáfér a teljes világításvezérlő rendszerhez, a helyiség bármikor védelem alatt tartható és ellenőrizhető.


Egy másik egyedülálló fukciója a világításvezérlőknek az, hogy az összes lámpatest képes kommunikálni a karbantartó csapattal. A lámpák képesek jelezni az állapotukat, mielőtt azt bárki észrevenné vagy esetleg meghibásodnának. Ez elősegíti a karbantartási idő, a befektetett munka és a költségek megtakarítását, amely egy hatékonyabb világításautomatizálást eredményez.

Fokozott világítási hatékonyság

A világításvezérlő rendszer rugalmasságot biztosít ahhoz, hogy a lámpákat átlagosan 50%-os kapacitáson használjuk. Ha a lámpa várható élettartama 50 000 óra, és 50%-os kapacitáson működik, akkor az élettartama 50%-kal javul. Így a környezetre gyakorolt szén-dioxid kibocsátása is jelentősen csökken.



Az idő fontossága

Az ipari világításkezelő rendszer mára szükségszerűvé vált az iparágak számára, mivel a legtöbb vállalatnak ma már fenntarthatósági céljai vannak, és ez sokkal hatékonyabban segítheti őket ezek elérésében. Azokon a helyeken, ahol a szén az elsődleges energiaforrás, az energiamegtakarítás jobb környezeti állapotot eredményezhet, és a nem megújuló forrásokat is kímélheti.


Az Elitedali úttörő szerepet játszik az ipari és kereskedelmi terek világításvezérlő automatizálási rendszerei piacán. Intelligens és energiahatékony automatizálási megoldásokat alkotunk, amelyek teljes mértékben testreszabható, és egyéb funkciók csatlakoztatását is lehetővé teszik.


Terméktechnológiáinkat a megbízhatóság, rugalmasság és kompatibilitás tekintetében a legjobbnak tartják. A fejlett világítástechnológiák széles választékával az Elitedali továbbra is páratlan, ha a kényelem fokozásától az energiamegtakarításig terjedő lehetőségekről van szó.

(Forrás: elitedali™, SmartNode Kft)

 

Bármilyen kérdéssel keressenek minket bizalommal!


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és legyen szerződött partnerünk, hogy még több értékes információval gazdagodjon. Partnereink számára további technikai hírleveleket, programozási segédleteket és kész sablonokat biztosítunk az általunk értékesített legtöbb eszközhöz.


További, az Önök számára hasznos eszközöket talál az alábbi linkek egyikére kattintva:



31 megtekintés
bottom of page